четвер, 31 грудня 2015 р.

Some Kind of Top

Вітаю вас, любі мої читачі. Давно ми не зустрічалися з вами на сторінках цього блогу, але пояснення моєї пасивності просте: я щаслива і не маю часу на писанину. Насправді, в мене в голові часто лунали уривки повідомлень про подорожі чи результати певної творчої діяльності, та втілити їх у реальність руки  так і не доходили. Ви знаєте, що вже протягом чотирьох чи п’яти років я аналізую події, які трапились у моєму житті, і дякую всім за чудовий час.  Мабуть, 2015 стане виключенням і форма мого стандартного  допису зміниться (структуризація наше все!). Сьогодні мені захотілось зробити своєрідний "топ" різноманітних цікавинок, які мали місце у моєму житті на які я натрапляла протягом останнього року. Що ж, розпочнемо!

Люди року

Я завжди з ніжністю і повагою ставилась до людей, які з різних причин ставали для мене близькими. Витримати мій характер дуже непросте завдання, проте особи, яких я тут згадаю, змогли це зробити і навіть більше, полюбили мене. У 2015 році коло мого спілкування помітно зменшилось, бо після Чехії через великий список причин не вдалося відновити зв’язок зі старими приятелями. Натомість я  відкрила для себе тві-спільноту, іноземців і українців, з якими випадково нас зводила доля. Дякую, за те, що ви були у цьому році і бажаю вам багато щастя. Градація у списку ніяк не впливає на значущість людей, тому не ображайтеся, якщо раптом знайдете себе у кінці списку!

Соля
Цікаво, що я не можу назвати її людиною виключно останнього року. На нашу міцну дружбу, звичайно, вплинуло життя у Чехії. Після того, як ти ділиш півроку кімнату з однією людиною, ви або посваритися і ніколи не захочете один одного бачити (привіт Чапелька і Стас), або станете близькими друзями. Я дякую тобі, що протягом останнього року ти була поряд зі мною і ділила переживання та подорожі Україною. Сподіваюсь, що на цьому наше спілкування не закінчиться. Бажаю тобі, щоб всі твої плани втілилися у реальність. Вдало тобі захистити диплом і з’їздити у Варшаву. А, і ще дуже шкода, що я не зможу познущатися з тебе на випускному.

Джу, Оленка і Мартуха
От як би я хотіла вас усіх розділити і написати багато про кожного окремо, але ви для мене завжди залишитеся прекрасним Гарячим журфаком. Тільки ви мотивували мене ходити до університету, бо з вами можна було гарно провести час. Я дуже втішена, що ми всі цього року змогли досягти своїх цілей. Нас, знову ж таки, розкидало по всьому світі, тим не менше, кожен на своєму місці. Хоча останнім часом спільні зустрічі бувають коротенькими,  але від того  вони безцінні. Я хочу щоб у кожної з вас все було чудово.
Джу, ми завжди любитимемо твою привітність. Знай, що мої ліжка і подушки завжди готові прийняти тебе. Сподіваюсь, тобі вдасться зробити правильний вибір у всіх суперечливих питаннях. Яким би він не був, він твій. А ти собі шкоди точно не наробиш.
Мартуха, бажаю тобі приємних моментів з твоїм Джеймі Ланістером і багато-багато любові. Працюй, вдосконалюйся і тікай. У тебе є всі шанси.
Оленка, шкода, що ми так довго не побачимося, але тримайся там. Ти в нас велика молодець і маєш все подолати. Навіть, якщо буде тяжко, знай, що десь там є маленька Даша, яка думає про тебе і завжди з тобою.     
Колись ми заробимо багато грошей і викупимо Лігво.

Віка
Одна з тих небагатьох ниточок, які поєднують мене з гімназійними роками. Ти знаєш, що я сильно тебе люблю і хочу, щоб все у тебе склалося, якнайкраще.  Навіть якісь маленькі дрібнички не мають тебе зупиняти. Ти хороша людина, в якої все повинно бути чудово. Інші варіанти навіть не розглядаються. Не зважай на чужу думку, роби так, як хочеш. Бажаю тобі багато чудових костюмів, адекватних викладачів і наснаги.

Паша
Тобі пощастило опинитися у квітнику. Якось так вийшло, що ти зараз єдиний хлопець, з яким в мене такі класні стосунки. Хоч ти і називаєш мене куркою, час від часу знущаєшся, але я вдячна, що ти є в моєму житті. Ти такий собі стабілізатор. Я бажаю тобі, так само як і Віці, менше неадеквату в університеті (чомусь у  всіх математиків з тим проблеми) і якогось терпіння, мабуть. Щоб далі міг мене витримувати.

Я перепрошую, якщо когось раптом забула, але не повинна була би. Одну людину я тут не написала свідомо, бо слова, якими  треба описувати мою вдячність за те, що вона з’явилась у моєму житті, ще не вигадали. Та й це надто особисто.
Дякую також дівчатам з журфаку, Стасіку,  Лихачу, окремим іноземцям, Соліній Насті, Валадіку, Неджу та багатьом іншим, хто приносить мені радість і час  від часу нагадує про себе.
Не думайте, що я забула про своїх батьків і малу. Я за вами дуже сумую і сподіваюсь, що ми зовсім скоро побачимось. Все буде добре! Ми разом і все зможемо!
  

Подорожі року

Минуле літо мене відверто потішило на пригоди Україною. Подорожі Європою дали свої плоди. Хоч ми не так багато де і були, проте змогли відкрити для себе нові красоти, які мотивують рухатися далі.

Говерла і Чорнагора  
Знаєте, цього літа у мене було багато гір. Не думала, що після підйому на Говерлу, я знову повернуся на українського гіганта за кілька тижнів, але за інших обставин, і буду люто ненавидіти туристів, які відвідують вершину з легкими сумками. Про першу вилазку ви можете почитати на Лінії Кармана, а ось другу подорож я не описувала. Ганьба мені.
Похід Чорногірським хребтом тривав 4 дні. Я була у компанії чужих мені людей, трохи гальмувала групу, але я хочу ще! Особисто для мене, маршрут був тяжкий. Наплічники,  скелясті підйоми до вершин, вода зі струмочків, багато гір-двотисячників. Кілька разів я навіть хапала себе на думці, що не зможу рухатися далі, але самоконтроль вирішує все. Зараз я би залюбки повернулась у безлюдні Карпатські вершини, де можна зустріти тисячі відтінків зеленого, білосніжну отару овець, що впевнено рухалась по неможливий  дорозі у хмари.   

Були ще і морські пригоди на Кіпрі, вештання Івано-Франківськом з Настею, водоспади у Яремче, Тустань і багато чого іншого.
  
Події року
За цілий рік сталося багато різних цікавих подій, проте для себе я виділю лише три: зорепад, весілля сестри і двіж у Тенрополі. У першому випадку ми видерлися на найвищий дах разом із твіттерятками і насолоджувалися глибиною нічого неба. Орест, Володька, Родні, Назар і багато-багато інших людей дійсно створили атмосферу дива і саме тому я запам’ятала цю ніч, як одну з найкращих.
Весілля Сашки і Даніком це взагалі щось дивне. Тільки недавно ми з Сашею гуляли у садочку в Херсоні, ми всі видавали її заміж. Не вірю, що у найближчі десять років на мене чекає щось подібне. Я дуже вас двох люблю, і хочу, щоб ваше подружнє життя було ідеальним.
Двіж на Остарові Джу став невеликим відголоском тих вечірок у Лігві. Це була чудова ніч з басейном, глінтвейном, смаженими зефірками і компанією з чудових людей. Частіше би так збиратися і відпочивати.  

Серіали року
Тут я не хочу писати нічого довгого, бо треба вже збиратися, тому просто мій топ-серіалів (1 -  найкращий і по спадній). Поза конкурсом – Castle and Gravity Falls.
  •        Gotham
  •      Elementary
  •        Arrow
  •  The Walking Dead
  •        Penny Dreadful
  •        Flash
  •        True Detective
  •  Fear the Walking Dead
  •        Glee
  •   Once upon a time


Музика року
Від самого ранку я ввімкнула музику, яку додала собі у попередній рік і намагалась зрозуміти, що найбільше мені подобається. Ніби, в мене вийшло, тому ось вам 20 пісень і виконавців 2015 року (градація не важлива).
  •       Adele Hello  
  •      Тартак – почуй мене
  •      O. Torvald – Все це знов
  •      Nora Jones – Nearness of You
  •      Hugh Laurie – Guess I`am a fool
  •      The Antlers – Kettering
  •     Greg Laswell – Comes and Goes
  •      Jimi Hendrix
  •       Ed Sheeran – Don`t
  •      Ed Sheeran – Stay with me
  •     Бумбокс – Кохана
  •     The Moon Theory
  •     Spooky Black
  •     Grant Lee Phillips – Under the Milky  Way
  •     Бумбокс – День
  •     5`nizza – Але
  • .   Ben Abraham – Speak
  •         OMN – in the Quite Room

На цьому етапі я мушу бігти, тому чекайте оновлень. Гарного вам Нового Року. Будьте чемними і любіться,
Востаннє у 2015 році,
Ваша Дейдаша

Фото року