пʼятниця, 20 червня 2014 р.

Коли помиляєшся у людях. Коли помиляєшся у собі


Знаєте як то буває. Спілкуєшся ти із людьми і раптом усвідомлюєш, що існує якесь непорозуміння. І не один раз тобі казали, що твоє місце зовсім не тут. І нікому ти не потрібен.  Не один раз нарікали на різні  неприємні ситуації. І волею-неволею замислюєшся:  чи проблема у тобі, чи у людях, які поряд.
Тяжко відповісти на це питання, чесно кажучи. З одного боку ти не помічаєш своїх помилок. З іншого – бачиш повну неповагу з боку так званих друзів. Чи є вони взагалі. Чи довго протримаються.  І закрадаються думки: « А, може,  я десь зробив щось неправильне...»
Та розумієш, що, за великим рахунком,  ти тут ніхто. Немає у тебе і далекого минулого, і великої кількості друзів, які б пройшли через вогонь, воду і мідні труби. Є ілюзії. Є корисливість з боку інших. Є сподівання, що ти для когось важливий.   Сьогодні  вважаєш когось найближчім, завтра відчуваєш себе абсолютно  чужим. І що роби?  Якби ж то з того питання писали наукові статті чи книги. Людям було би легше жити.
Інтернет з кожним роком втрачає свою вартість. І немає більше віртуального всесвіту. І замку у пустелі давно нема.  Є лише порожнеча, яку нічим не заповнити. Мабуть, це і є життя. Мабуть, руйнування доброго так само є сенсом існування.
Не знаю що це.
Думки?
Страхи?
Реальність?

Немає коментарів:

Дописати коментар