пʼятниця, 12 вересня 2014 р.

Література як засіб масового ураження

Думаю, для нас не є таємницею той факт, що слово може завдати значних змін у людських головах. «Удар» фразами набагато сильніший за реальний фізичний контакт. І нічого вже з цим не поробиш. Головне – вчасно встановити захисний механізм, що має складатися з величезного книжкового пласту.  
Здається, що вчасно сказане слово може відрегулювати будь-яку проблему, але варто лише на мить запізнитися – кінець близько.  Наприклад, маємо сьогоднішню проблему – брехня російських ЗМІ. Шкода, що українська контрпропаганда працює не так злагоджено, як східні сусіди. У такі миті мені стає соромно за сучасну журналістику  і освіту, яку надають нам в університетах. Ми абсолютно не готові протистояти машині вбивств, яку запустила Російська Федерація.
Книжковий форум для кожного львів’янина, як і  для гостей міста, одна з найважливіших подій навчального року. Там студенти і бібліофіли можуть придбати для себе світові новинки, поспілкуватися із відомими авторами.
Та цього року форум – це наша головна  зброя проти зовнішнього і, головне,  внутрішнього ворога.  Ми повинні виховувати нове покоління на літературі сповненій змісту, любові до незалежності та сили. Сучасні книжки, на мою думку, зможуть зробити це краще, аніж старі шедеври літератури. Звичайно, я говорю про типові українські твори, що розповідають про бідних українських селян, що живуть у неволі і закути певними обов’язками. Я не говорю про те, що нам варто забути про ці роботи, а просто подивитися на них з іншого ракурсу. 
Вірші, у свою чергу, більш актуальні для нас, адже мова образів  може прекрасно підійти під сучасність. Як ось, наприклад, було із твором Івана Яковича Франка «Беркут».
Інтимна лірика також може стати у нагоді під час певних романтичних оказій.

Але повернемося безпосередньо до щорічного форуму видавців. Це гарна можливість відвідати різноманітні кругли столи, під час яких геніальні люди доносять до слухачів свої думки.  Треба говорити про проблеми напряму, а не замовчувати їх. Та головна  ідея полягає у тому, щоб слово було дієвим, а не порожнім звуком, щоб воно мотивувало до змін.     

Думайте. про говорите.
Говоріть про те, що думаєте.

Ваша Дейдаша 

Немає коментарів:

Дописати коментар